Uppdaterar lite i min receptsamling…..
Fride rice eller stekt ris är ju en rätt man gör på kokt kalt ris. En bra rätt att göra om man får ris över från en måltid…. blir det lite kavar så det inte räcker kan man ju frysa in undan för undan tills man fått ihop det man vill. Detta är ett bra sätt att ta till vara på maten istället för att kasta och man minskar ju samtidigt på marsvinet och sparar lite på sin ekonomi.
Fride rice med kycklingfärs
Fride rice med kycklingfärs
4 port kallt kokt ris
600g kycklingfärs
2 msk rapsolja
2 st morot
10 cm purjolök
70 g sockerärtor
1 klyfta vitkål
2 st vitlöksklyftor
Sås:
1 msk ljus soja
1 msk fisksås
1 msk rödcurry
1msk gochujang
1dl vatten
Gör så här:
Blanda ljus soja, fisksås, rödcurry, gochujang och vatten. ställ åt sidan.
Skala och skär morötterna i stavar. Strimla purjolök, vitkål och sockerärtor.
Stek kyckling färsen och ställ åt sidan.
Stek grönsakerna i några minuter riv i vitlöken och blanda i det kalla kokta riset stek ytterligare i några minuter blanda i kycklingfärsen och såsen blanda runt så allt blandas.
Servera och toppa med jordnötter om du vill.