Stekt frukostkorv med stuvad morot och blomkål

Stekt frukostkorv med stuvad morot och blomkål

Ett litet tips på middag för kommande vecka. Många kanske sitter och funderar på vad nästa veckans middagar ska innehålla. Då kan jag bidra med ett tips här och nu. Ibland bara man tycker att veckans mat alltid blir den samma som föregående vecka och att man inte kommer på något att laga. Här är i alla fall ett tips och ja det är korv med de flesta gillar ju det…..och detta kanske är nytt för dig….. men inte är det ovanligt eller konstigt.

Stekt frukostkorv med stuvad morot och blomkål

Stekt frukostkorv med stuvad morot och blomkål

4st frukostkorvar

2 msk smör

3 dl mjölk

Salt och peppar

Snuvning

250 g morötter

250 g blomkål

3 msk smör

4msk vetemjöl

3 dl mjölk

1 ½ dl grädde

Salt och peppar

Gör så här:

Skala och skär morötter i små bitar dela blomkålen i liknande bitar som moroten.

Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet men spara lite om du behöver späda stuvningen.

Strö över mjöl i kastrullen med morot och blomkål rör runt och tillsätt mjölk, grädde och smör koka i 2–3 minuter tills stuvningen tjocknat. Om den blir för tjock späd med lite av kokvattnet.

Dela korven på mitten och sen längden så du får 4 bitar av varje korv. Ta bort skinnet och stek i smör tills fin färg. Ta upp korven och häl i mjölken koka upp så den blir lite simmig smaka av med salt och peppar

Servera med kokt potatis.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar