Innehåller annonslänkar
Igår blev det nachos här memma med lite olika salsor. I stället för att använda köttfärs som jag brukar göra så blev det nachos med kyckling. Och till det gjorde jag pico de gallo, en mango avokadosalsa. Vi hade även en salsa verde till. Jag fick inte tag på några gröna tomater i går så köpte en färdig.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Kyckling nachos
1 rödlök
1-2 jalapeño
½-1 rödchili
1 burk majs
500 g kycklingfilé
1 msk smör eller margarin
1 påse tacokryddmix för kyckling
½ vatten
1 påse nachochips
150 g riven ost för tacos
Gör så här:
Sätt ugnen på 225ºC.
Skala och hacka löken. Skiva jalapeño och chilin fint. Skär kycklingfilén små bitar.
Stek kycklingen i matfettet och blanda ned tacokryddan vattnet låt puttra i 5 minuter
Lägg nachochips på en ugnssäker form toppa med kyckling, majs, jalapeño, chili, lök och ost.
Gratinera i ugnen 10-15 minuter.
Servera med pico de gallo, salsa verde, mango avokadosalsa och gräddfil.

Pico de gallo
3 tomater
½ silver lök
1 lime juicen
1/2 rödchili
0,5 dl Koriander, hackad
Salt
svartpeppar
Gör så här:
Hacka grönsakerna fint och blanda i en skål. Smaka av med salt, svartpeppar och lime.

Mango avokadosalsa
250 g tärnad mango (fryst eller färsk)
250 g tärnad avokado (fryst eller färsk)
1/2 lime zest och juice
1/2 silver lök
1/2 kruka hackad koriander
½ rödchili
½ dl rapsolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Tina mango och avokado om fryst används.
Riv yttersta skalet och pressa ur limejuicen.
Skala och hacka löken chilin och hacka koriander.
Blanda samtliga ingredienser.
Smaka av med salt och peppar
