Innehåller annonlänkar
Fläskytterfilé i sockerkaksform. Ja den finns väl i hur många varianter som helst. Här är i alla fall en som jag tycker om.

Fläskytterfilé i sockerkaksform
1000 g fläskytterfilé
3 dl grädde
2 dl Crèmefraiche
1 dl lingonsylt
2 tsk timjan
1msk soja
2 msk oxfond
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
Smör
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader
Putsa och bryn filen i smör. Salta och peppra. Lägg över i formen.
Hacka lök och vitlök. Bryn i samma panna som köttet. Tillsätt grädde, crèmefraiche, lingonsylt, soja, fond och timjan. Koka upp och häll över köttet.
Sätt in i ugnen i ca 60-70 minuter
Ta ut och köttet och låt villa i folie i ca 10 minuter. Sila såsen och låt sjuda och reducera i ca 15 minuter smaka av med salt och peppar.
Skiva upp köttet och servera med såsen och valfri potatis.
