Fläskytterfilé med grönpeppar och trattkantarellsås

Fläskytterfilé med grönpeppar och trattkantarellsås

Innehåller annonslänkar

Det har varit en fantastiskt fin höst morgon här idag. Det är sådana här höstdagar jag gillar och som man kan njuta av. Det gäller att passa på att ta en långpromenad med Laban då. För de dagar det regnar på tvären så är det ju inte lika roligt att traska runt….. Men vad säger ni, ett lite middags tips kanske????

Det finns ju fortfarande gott om svamp i skogen. Så då fortsätter jag med ett middags tips som innehåller svamp. Fläskytterfilé med grönpeppar och trattkantarellsås. Denna gången använde jag fläskytterfilé. Men det går självklart att använda fläskfilé, kyckling eller något annat kött så klart. Man tar det man har.

Fläskytterfilé med grönpeppar och trattkantarellsås
Fläskytterfilé med grönpeppar och trattkantarellsås

Fläskytterfilé med grönpeppar och trattkantarellsås

700g fläskytterfilé

150 g trattkantareller

1 gul lök

I msk torr grönpeppar

1 msk inlagd grönpeppar

3 dl grädde

2 dl Cream fraiche

1 msk kalvfond

2 tsk soja

Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Salta och peppra fläskytterfilén. Stek den i smör så att den får färg runtom. Lägg i en ugnsform.

Finhacka löken och bryn den och svampen i pannan i 3–4 minuter. Tillsätt de båda torkad och inlagd peppar. Fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt grädde, Cream fraiche, fond och soja. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen i ca 40 minuter till köttet har en temperatur på 70 grader.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar