Marry me räkor

Marry me räkor

Innehåller annonslänkar

När man trodde att det var påväg att vända. så kom vintern tillbaks. Jag tycker verkligen inte om kyla. Men jag tycker om värmande och smakrik mat. Jag tycker också om att prova mig fram till nya smak upplevelser. Ni har säkert vid det här laget hört talas om Marry me kyckling. ni har kanske ätit det också…….Men har ni provat Marry me räkor??? Om inte så har ni här ett fin fint recept om ni vill prova.

Marry me räkor
Marry me räkor
Mary me räkor
Marry me räkor

Marry me räkor

4 port penna pasta

500 g jätteräkor

½ msk paprikapulver

2 tsk italiensk salladskrydda

1 msk olja från soltorkade tomater

Sås:

1 finhackad schalottenlök

1 finhackad vitlöksklyfta

1 msk italiensk salladskrydda

2 msk basilika

2 msk oregano

2 tsk paprikakrydda

2 msk tomatpuré

1 dl strimlade soltorkade tomater

3 dl vatten

1 grönsaks buljongtärning

3 dl grädde

2 dl riven parmesan

½ kruka basilika

Salt och svartpeppar

Smör

Gör så här

Koka pastan enligt förpackningen.

Blanda paprikapulver italiensk salladskrydda och oljan från de soltorkade tomaterna. Vänd i räkorna. Bryn dem i lite smör och lägg dem ät sidan

Sås: fortsätt i samma panna. Tillsätt lite mer smör. Lägg i de strimlade tomaterna och tomatpurén fräs i någon minut. Lägg i hackad schalottenlök och vitlök fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt vatten, grädde, buljongtärning, kryddorna och riven parmesan. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.  Vänd i pasta, basilika och räkor.

Mary me räkor
Marry me räkor
Mary me räkor
Marry me räkor

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar