Innehåller annonslänkar
Ojoj så gott detta va. Gula tomater har jag nog nästan alltid hoppat över. Har nog tyckt att de verkar tråkiga och smaklösa. Men oj vad fel jag har haft…….. Ja nu åt jag ju dem inte som de var utan jag gjorde en tomatsås. Jag hade köpt ett sådant där packet med massa olika små tomater i olika färger och tänkte nää nu får jag hitta på något med de gula små söta tomaterna. De var inte så många så jag köpte ett packet med bara gula körsbärstomater. Sen så var det ett så bra pris på havskräftor i affären. Samtidigt som vi var ute på Smögen och fick lite känsla för sommar och havs mat. Så varsågoda till ett recept på något av de godaste jag lagat. Pasta med solgul tomatsås och havskräftor.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Pasta med solgul tomatsås och kräftstjärtar.
4 port linguine
1 kg kräftor
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
500 g gula körsbärstomater
10–12 st stjälkar från persilja
1 msk skaldjursfond
2 dl grädde
1 citron zest och saft
Salt och peppar
Smör och olivolja
Ev lite pastavatten
Gör så här:
koka pastan enligt förpackningen. (spara lite pastavatten)
Skala kräftorna och blanda med zest från citronen.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Halvera tomaterna.
Smält smöret och värm oljan i en panna. Lägg i lök och vitlök samt persiljestjälkarna. Fräs 1 minut utan att ta färg. Tillsätt tomaterna och fräs 2-3 minuter under omrörning. Tillsätt grädde och skaldjursfond puttra i 15 minuter. Mixa till en slät sås i en mixer eller stavmixer. Häl tillbaka i pannan och smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan och strax innan vänd ner kräftstjärtarna.






