GRÖNKÅLSPASTA MED ÄDELOST OCH VALNÖTTER

Grönkålspasta med ädelost och valnötter

innehåller annons länkar

Ni har väl inte missat att det är Black Friday? Eller Black week som det numera är. Hos Bagaren och Kocken har det just nu årets största rea. Så passa på att gå in gå se efter några julklappar till er själva eller någon annan ni tycker om. Jag själv önskar mig en sådan här…….

https://bagarenochkocken.se/baktillbehor/graddsifoner/isi-gourmet-whip-sifon-for-varmt-och-kallt-for-05l
Grönkålspasta med ädelost och valnötter
Grönkålspasta med ädelost och valnötter

Har ni börjat komma igång med julbestyren?

Jag har alltid varit av den åsikten att man inte gör det förens 1,a advent. På lördagen dagen innan får man sätta upp jul slingor, stjärnor och ljusstakar. Hmm ja man kan undra varför. Men så var jag uppvuxen och så gjorde man nog för. Inte en dag innan skulle de upp. Men hör och häpnad idag så åkte ljus slingorna upp, en på altanen och en på balkongen. Nu är jag på G snart, inte många dagar kavar så tar jag fram stjärnorna och ljusstakarna. Varför ska man vänta. lika bar att få upp dem. Julen är faktiskt kortare i år också då 4,e använt faktiskt är på julafton i år.

något annat jag gillar med julen är också att man kan tända många ljus för att få det lite mysigt i mörkret som kommer allt tidigare på dagen. Dessa är ag väldigt förtjusta i. Jag gillar mässings föremål.

Skultuna
Skultuna

finns här:

https://ion.cervera.se/t/t?a=1144356953&as=1846621956&t=2&tk=1&url=https://www.cervera.se/produkt/tulpan-ljusstake-3-delar

Men nu är ni kanske sugna på ett recept också? Dagen till ära blir det en rätt med grönkål. Grönkål är ju oftast en grönsak som man oftast äter på senhösten och vintern. Runt jul är den väldigt vanlig då många har den på sitt julbord i olika former. Men idag blir det pasta.

Grönkålspasta med ädelost och valnötter
Grönkålspasta med ädelost och valnötter

Grönkålspasta med ädelost och valnötter

4 stjälkar grönkål

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

2 dl vispgrädde

140 g ädelost

salt och svartpeppar

2 dl valnötter

Ev citronzest

olivolja

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Börja med att riva grönkålen i mindre bitar. Stek den på medelvärme i olivolja. Ha i riven vitlöken och fin hackad schalottenlök stek ytterligare någon minut. Ha i grädden samt ädelosten och låt den smälta. låt såsen tjockna. Eventuellt kan du ha i några matskedar pastavatten. Riv i lite citronzest

Blanda såsen med den kokta pastan. Smaka av med svartpeppar och salt. Toppa med valnötterna

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar