Innehåller annonslänkar
Ojoj vad det har varit kallt i helgen. Igår skrapade jag bilrutorna för första gången denna höst. Det var ju bara början lika bra att vänja sig………Men nog om det ett recept ska ni få nu. Risotto med karljohansvamp.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Risotto med karljohansvamp.
6 dl aborioris
600 g + 150 g karljohansvamp
1 bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
4 dl vit vin
1 ½ liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk smör
2 ½ dl riven parmesanost
Salt o peppar
Hyvlad rostad mandel
basilika
Gör så här
Skiva och skär svampen i bitar. Skala och hacka löken och vitlök. Stek 600 g av svampen tillsammans med lök och vitlöken i smör i en sauteuse eller kastrull tills det mesta av vattnet kokat in.
Koka upp vattnet med buljongtärningar i en separat kastrull.
Häll på riset i svampblandningen och stek med i 2–3 minuter. Häll på vinet och låt det koka in under omrörning. Häll på 1/3 del av buljongen och rör nästan hela tiden, häll på mer buljong när det börjar bli tort tills risotton är krämig, ca 20 minuter. Avsluta med att rör ner, smör och parmesan, salt och peppar. Toppa med smörstekt karljohansvamp, rostad mandel och basilika.


