Innehåller annonslänkar
Risotto med salvia och hasselnötskyckling. Jag säger bara du måste prova, det är löjligt gott.
Jag är så förtjust i risotto av alla slag och kan nog äta det när som helst och tröttnar säkert aldrig.
För några år sedan trodde jag det var krångligt att laga risotto men vad fel jag hade. Det är faktiskt enklare än man tror. så prova om du inte gjort det tidigare.
Följ mig på Instagram veronicas_mat

Risotto med salvia och hasselnötskyckling.
2 schalottenlökar
1 dl olivolja
3 dl Arborioris eller Carnaroliris
2 dl torrt vitt vin
1 liter vatten
2 msk kycklingfond eller grönsakfond
3 dl Parmesan finriven
25 g smör
Salt och svartpeppar
Kycklingen
400 g kycklingfilé
2 msk smör
½ kruka salvia
½ dl hasselnötter
Gör så här:
Koka upp vattnet och fonden i en kastrull och håll den varm.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk, utan att den tar färg, i olivolja.
Vänd ner riset, rör tills riset blandat sig väl med löken och känns torrt.
Det tar 1–3 minuter
Häll på vinet och låt det ånga bort helt det tar ca 1–2 minuter.
Tillsätt den varma buljongen. Börja med 5–6 dl,
Sänk värmen något.
Risotton skall koka lugnt du behöver röra om ofta. Späd med buljongen tills riset känns al dente det tar ca 17-20 minuter
Tillsätt finriven parmesan och smör. Smaka av med salt och svartpeppar.
Bryn kycklingen i smör till fin färg 3 minuter på varje sida salta och peppra. Lår gå klart i ugnen (kycklingen bör ha en temperatur på 72 grader). Hacka hasselnötter och bryn dem tillsammans med salvia i pannan du stekte kycklingen i.
Lägg risotton på tallrikar och servera med kyckling hasselnötter och salvian.


Följ mig gärna på instagram veronicas_mat