Fläskfilé med syltlök och Cornichoner.

Fläskfilé med syltlök och Cornichoner

Grytor i alla varianter hör väl ändå hösten och vintern till. När det är så där ruggigt och kallt ut är det gott med en god gryta. Här är en god fläskfilé gryta som passar till fredags eller lördags kvällen eller varför inte som en god söndags middag. Här är mitt recept på Fläskfilé med syltlök och Cornichoner

Följ mig gärna på Instagram. För att få en försmak på vad för recept som kommer upp här:

veronicas_mat

Fläskfilé med syltlök och Cornichoner
Fläskfilé med syltlök och Cornichoner

Fläskfilé med syltlök och Cornichoner

600 g fläskfilé

2 msk smör

1 gul lök

200 g champinjoner

1 röd paprika

1 msk dijonsenap

1 msk kalvfond

5 dl grädde

2 tsk soja

2 dl syltlök

2 dl cornichoner

Salt och peppar

½ kruka persilja

Gör så här:

Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Bryn köttet i hälften av smöret i en gryta och lägg upp på en tallrik.

Finhacka löken och skiva ner svampen, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek lök, svampen och paprika i resten av smöret i grytan. Tillsätt dijonsenap, grädden, soja och buljongen.

Tillsätt köttet, cornichoner och syltlök i grytan. Låt koka upp och sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Till servering: Hacka persiljan grovt och strö över grytan. Servera grytan med pressad potatis.

Fläskfilé med syltlök och Cornichoner
Fläskfilé med syltlök och Cornichoner
Fläskfilé med syltlök och Cornichoner
Fläskfilé med syltlök och Cornichoner

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar