innehåller annonslänkar
En så god paj. Och den är så fin. Med morötter i olika färger. Riktigt höst fin. Antingen äter du den som den är eller så lägger du till val frit protein eller varför inte ha den som en rätt på en buffe. Du väljer så klart själv. Men om jag har en sak att säga till om. Så tycker jag i alla fall du ska laga den, vilket sätt du än väljer att äta eller servera den. För denna morotspaj med ricotta är riktigt god. P.s om du inte hittar morötter i olika färger ta dem du har.
Föl mig gärna på Instagram veronicas_mat

Morotspaj
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
500 g morötter (Gärna i olika färger)
250 g ricotta
3 ägg
2 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Hacka ihop mjöl, smör och vatten till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut och lägg i en pajform 26 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter.
Skala morötterna och hyvla dem tunt med en mandolin eller osthyvel. Ställ dem på kant i pajformen.



Blanda ihop ägg ricotta, olivolja och kryddor. Fördela över morötterna använd en gaffel för att få ner lite fyllning mellan morötterna. Sätt in i ugnen ca 35 minuter




