Innehåller annonslänkar
När det är tråkväder så är det bakväder. Eller vad säger ni och är det höst så passar det faktiskt bra att baka med äpplen. Så denna goda äppletårta blev det här hos mig igår.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Äppeltårta
150 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning
4–5 äpplen
1 msk strösocker
1 msk mald kanel
100 g smör
2 dl Cream fraiche
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Gör så här:
Vispa smör och strösocker poröst. Vispa ner ägget.
Blanda i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform med avtagbar kant. Ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor. Lägg dem i en påse och blanda med kanel och socker.
Riv mandelmassan och blanda med Cream fraiche, vaniljsocker och äggula. Lägg äpplena i formen häll på blandningen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Servera med grädde.

