Söndag och ännu en vecka går mot sitt slut. Hösten är här och idag var det riktigt riktigt kalt. Det var till och med frost i gräset. Så nu är det verkligen dags att ta fram den varma jackan och mössa och vantar är inte dumt det heller att ha med på de tidiga och sena hund promenaderna…..
Nu ska jag fortsätta med att lägga in lite mer recept som ni kan få prova om ni vill. jag börjar med enn ljuvlig pastarätt.
Kycklingköttbullar i tomatsås
Kycklingköttbullar i tomatsås
800 g kycklingfärs
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor riven eller pressad
1 dl hakad persilja
½ kruka basilika hakad
1 ägg
3 msk vispgrädde
1 ½ dl ströbröd
1 msk paprikapulver
Salt och peppar
Smör och olivolja
Tomatsås:
1 finhackad lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
½ dl vitvin
1 burk finkrossade tomater
2 msk kycklingfond
2 dl grädde
1 dl vatten
½ kruka basilika
Salt och peppar
Gör så här:
Börja med tomatsåsen stek hakad lök och vitlök glansig tillsätt tomatpurén och bryn någon minut. Tillsätt vinet de krossade tomaterna och fonden blanda i vatten och grädde. Salta och peppra. Lås små bubbla medan du gör kycklingköttbullarna.
Stek gul hakad lök och vitlök blank och ställ åt sidan. Blanda ihop alla ingredienserna till köttbullarna och vänd till sist i löken.
Forma till stora bollar i väl fuktade händer stek dem till fin färg och lägg ner dem i tomatsåsen och koka färdigt vänd till sist i den hakade basilikan. Servera med valfri pasta