Jitterbuggare
Jitterbuggare
Jitterbuggare

En kaka till kaffet….. Det var väldigt läge sedan som jag bakade och åt dessa. Men väldigt goda är de tycker jag.

Jitterbuggare

2 dl vetemjöl

2 msk strösocker

100 g smör

1 äggula

Maräng

1 äggvita

½ dl strösocker

Gör så här:

Sätt ugnen på175 grader

Blanda ihop mjöl, socker och smör tillsätt äggulan och blanda ihop till en deg

Lägg degen och kavla ut till en rektangel ca 15X30 cm låt villa i kylen ca 10 minuter

Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt socker. Vispa den glansig.

Bered marängen på degen och rulla ihop som en rulltårta. Ställ in i kylen i ytterligare 10 minuter.

Skär rullen i 1–2 cm breda skivor och lägg ut på en plåt men bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 15–20 minuter

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar