Innehåller annonslänkar
Laban och jag tog en promenad i skogen för en stund sedan. Det var ett bra drag då det resulterade i att jag fick en god lunch. Vi kom hem med ett gäng kantareller. Och det godaste är faktiskt att äta dem på direkten. Så dagens lunch blev en varm kantarellmacka. Och tur som jag hade fans det goda fluffiga tekakor kvar som jag bakade här om dagen. fluffiga-tekakor
Innstagram veronicas_mat
Varm kantarellmacka
1 l kantareller
1 bananschalottenlök
2 msk smör
salt
peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
Valfritt bröd
Ost och timjan
Gör så här:
sätt ugnen på 225°C.
Rensa svampen och riv de stora i mindre bitar. Skala och hacka löken.
Stek svampen i torrpanna tills vattnet dunstat bort. Tillsätt smöret och löken. Salta och peppra. Strö över mjölet och tillsätt grädden lite i taget under omrörning. Låt koka någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Lägg bröden på en plåt och fördela stuvningen på bröden. Toppa med osten och lite timjan. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 15 minuter.