Varm kantarellmacka

Varm kantarellmacka

Innehåller annonslänkar

Laban och jag tog en promenad i skogen för en stund sedan. Det var ett bra drag då det resulterade i att jag fick en god lunch. Vi kom hem med ett gäng kantareller. Och det godaste är faktiskt att äta dem på direkten. Så dagens lunch blev en varm kantarellmacka. Och tur som jag hade fans det goda fluffiga tekakor kvar som jag bakade här om dagen. fluffiga-tekakor

Varm kantarellmacka
Varm kantarellmacka

Innstagram veronicas_mat

Varm kantarellmacka

1 l kantareller

1 bananschalottenlök

2 msk smör

salt

peppar

1 msk vetemjöl

3 dl vispgrädde

Valfritt bröd

Ost och timjan

Gör så här:

sätt ugnen på 225°C.

Rensa svampen och riv de stora i mindre bitar. Skala och hacka löken.

Stek svampen i torrpanna tills vattnet dunstat bort. Tillsätt smöret och löken. Salta och peppra. Strö över mjölet och tillsätt grädden lite i taget under omrörning. Låt koka någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Lägg bröden på en plåt och fördela stuvningen på bröden. Toppa med osten och lite timjan. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 15 minuter.

Varm kantarellmacka
Varm kantarellmacka
Varm kantarellmacka
Varm kantarellmacka

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar