Risotto med karljohansvamp

Risotto med karljohansvamp

Innehåller annonslänkar

Ojoj vad det har varit kallt i helgen. Igår skrapade jag bilrutorna för första gången denna höst. Det var ju bara början lika bra att vänja sig………Men nog om det ett recept ska ni få nu. Risotto med karljohansvamp.

Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Risotto med karljohansvamp
Risotto med karljohansvamp

Risotto med karljohansvamp.

6 dl aborioris

600 g + 150 g karljohansvamp

1 bananschalottenlök

2 vitlöksklyftor

3 msk smör

4 dl vit vin

1 ½ liter vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 msk smör

2 ½ dl riven parmesanost

Salt o peppar

Hyvlad rostad mandel

basilika

Gör så här

Skiva och skär svampen i bitar. Skala och hacka löken och vitlök. Stek 600 g av svampen tillsammans med lök och vitlöken i smör i en sauteuse eller kastrull tills det mesta av vattnet kokat in.

Koka upp vattnet med buljongtärningar i en separat kastrull.

Häll på riset i svampblandningen och stek med i 2–3 minuter. Häll på vinet och låt det koka in under omrörning. Häll på 1/3 del av buljongen och rör nästan hela tiden, häll på mer buljong när det börjar bli tort tills risotton är krämig, ca 20 minuter. Avsluta med att rör ner, smör och parmesan, salt och peppar.  Toppa med smörstekt karljohansvamp, rostad mandel och basilika.

Risotto med karljohansvamp
Risotto med karljohansvamp
Risotto med karljohansvamp
Risotto med karljohansvamp

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar