Morotssoppa eller även kallad solskenssoppa.

Morotssoppa
Morotssoppa eller även kallad solskenssoppa.
Morotssoppa eller även kallad solskenssoppa.

Ojoj som det blåser ute det är näst intill storm. Man har verkligen ingen lust att gå ut. men när man har en hund så måste man ju faktiskt göra det antingen man vill eller inte. Det har blåst nästan hela vecka och här om kvällen så blåste det på riktig riktigt mycket. När jag tog den sista rundan med Laban innan det var dags att krypa till kojs. Så när vi nästan var hemma och svängt in på en mindre väg alldeles in till den skolan som ligger bredvid vår bostad, så brakar det till och smäller till så både Laban och jag hoppar till och blev skrämda. när jag väder mig om har det blåst ner en stor gren över en vägskylt. Snacka om att det gick fort hem den sista biten efter som den går genom en skogsväg….. vi ville ju inte att någon mer gren skulle falla der och då kanske på oss.

Dagen efter när vi gick samma väg så såg vi grenen som så fint hängde kvar på vägskylten.

Nu när det blåser och regnar så mycket kan det vara gott med en varm soppa till lunch eller kanske till kvällsmaten så varför inte testa denna morotssoppa eller solskenssoppa som mina barn kallade den när de var små. Den fick de nämligen på deras förskola när de var små och det var ju ett tag sedan. så den har vi fått recept på och lagat i si sådär 15 år.

Morotssoppa eller även kallad solskenssoppa.
Morotssoppa eller även kallad solskenssoppa.

Morotssoppa eller även kallad solskenssoppa.

500 g potatis

500 g morötter

1 liter mjölk

2 dl crèmefraiche

1 hönsbuljongtärning

1 msk koncentrerad apelsinjuice

Salt och peppar

Gör så här:

Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar.

Koka ihop potatis, morötter, buljong salt och peppar i mjölken tills rotsakerna är mjuka.

Mixa till en slätt soppa och tillsätt crème fraiche och apelsinjuicen.

Morotssoppa eller även kallad solskenssoppa.
Morotssoppa eller även kallad solskenssoppa.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar