Pasta med fläskfilé och kantareller

Pasta med fläskfilé och kantareller
Pasta med fläskfilé och kantareller
Pasta med fläskfilé och kantareller

Lördag och regnet strilar ner för rutan. Igår höll man nästan på att blåsa bort. Man skulle nästa ha haft en tyngd på sig likt en sådan som man får på helium ballonger när man köper dem, för att de inte ska flyga iväg. Men det är ju så med hösten ena dagen storm , nästa dag regn och sen en fin solig dag.

Igår var grannen över på bubbel, vin och mat. jag serverade då denna pastarätt med fläskfilé och kantareller. (se nedanför). Och idag ska jag och några vänner gå och se på Carola. Första gången jag så henne var för 40 år sedan och då hade hon precis slagit igenom med Främling när hon vann melodifestivalen. Då var jag 9 år och med mig var min pappa. haha. Innan hennes show börjar ska vi ta oss ner på stan och äta och dricka lite gott. Det ska bli riktigt trevligt.

Pasta med fläskfilé och kantareller

4 portioner pasta

600g fläskfilé

1 gul lök

3 dl kantareller

1 msk timjan

1 dl vit vin

3 dl grädde

½ msk soja

1 dl riven parmesan

Salt och peppar

Smör eller olja till stekningen

Gör så här:

Koka pastan enligt förpackningen. Putsa och skiva och skär fläskfilén i strimlor. Finhacka löken. Bryn löken och kantarellerna i en stekpanna med smör eller oljan. Lägg i köttet och låt det få fin färg. Tillsätt timjan och vit vinet. Låt det mesta av vinet koka in och tillsätt sedan grädde och soja. Låt det sedan puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.  Strax innan servering vänder du ner pastan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar