Nu provar jag igen.

Ojoj….. ska jag ge mig på det här ändå. Jag gjorde ju ett försök i somras/höstas och sen var det stopp. jag är väl inte helt klar med sidan då jag inter riktigt kan det här med bloggar men jag kan ju ändå lägga in minna recept och bilder på den mat jag laggar för det är ju ändå det som är tanken.

Dagens frukost.

Det blev ett ljuvligt gott bröd bakat på ricotta och tipo 00 mjöl. Ett riktigt gott Italienskt bröd.

Ricotta Bröd

3dl mjölk

1 påse torrjäst

2 msk socker

500 gr Vetemjöl jag använde (Tipo 00)

125 g ricotta

½ dl olivolja + lite till jäsningen

1 ägg + 1 msk mjölk

Gör så här:

Värm mjölken till fingervarm och rör i jästen. Mätt upp mjölet i en bunke och häl i mjölken rör lite slarvigt och tillsätt ricotta, olivolja, socker och salt. Rör lite för att sen stjälpa upp på ett bord och knåda till en fin och jämn deg. Lägg tillbaka i deg skålen och ringla över lite olivolja Lått jäsa i 60 minuter. Lägg nu upp degen på bordet och tryck ut den till ca 20×30 cm och rulla ihop den. Lägg i en bakplåtsklädd brödform. Jäs i 30 min och under tiden sätt på ugnen 180 grader. Vispa ägget och mjölken, pensla brödet och sätt i i ugnen i 30-35 minuter.  

Nu är det bara till att njuta…..

Så gott lent och mjukt. Du väljer själv vad du vill ha på, det går säkert med vad som helst ta det du gillar. jag kommer göra det här brödet ofta det är försvinnande gott. Jag hade en maka med ost och skinka och en med Philadelphia ost med björnbär och hallon. Mmm så gott.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar