Franskt lantbröd

Franskt lantbröd
Franskt lantbröd
Franskt lantbröd

Franskt lantbröd

Deg1

25 g jäst

2 dl ljummet vatten, 37 grader

2 dl rågsikt

Deg 2

3 dl ljummet vatten, 37 grader

2 tsk salt

1 msk rapsolja

4 dl rågsikt

7 dl vetemjöl

Gör så här:

Deg 1 Lös upp jästen i vattnet, vispa ner rågsikt och blanda väl. Låt surdegen stå i rumstemperatur minst 6 timmar.

Deg 2 Blanda surdegen med övriga ingredienser. Arbeta degen kraftigt eller kör den i en hushållsmaskin i ca 5 minuter.

Låt degen jäsa i 30 minuter.

Knåda degen lätt på mjölad bänk. Dela och forma till två avlånga bröd. Låt bröden jäsa på bakplåtspappers klädd plåt i ca 45 minuter.  Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda bröden längst ned i 25–30 minuter. Låt kalna på övertäckta på galler.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar