Våren kom av sig. men det är väl som varje vår?? DET kommer bakslag och det gör det flera gånger. Men något vi säkert vet och det är att våren den kommer.
I natt var det dax att sätta fram klockan en timma. kvällarna blir ljusare.
och igår var det våffeldagen. Åt du några våfflor?? Om inte här kommer några av minna favoriter. det kanske kan insperera
Våfflor
Våfflor
100 gr smör
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl standardmjölk (3%)
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk i omgångar och vispa till en jämn smet. Tillsätt sist det smälta smöret.
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör före första laggen och grädda sedan våfflorna gyllene och frasiga.
Bärsylt
1 liter blandade bär. (jag hade blåbär, hallon o jordgubbar)
½ kg syltsocker
Gör så här:
Dela på jordgubbarna och lägg ner alla bären i en kastrull. tillsätt syltsocker och koka i 3-5 minuter.
Servera när sylten har svalnat tillsammans med grädde
Våffla med karamelliserade kardemumma äpplen
100 gr smör
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl standardmjölk (3%)
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk i omgångar och vispa till en jämn smet. Tillsätt sist det smälta smöret.
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör före första laggen och grädda sedan våfflorna gyllene och frasiga.
Karamelliserade äpplen
1 dl strösocker
1 msk smör
3 äpple klyftade och skivade (av fast och syrlig sort)
1 tsk kardemumma, stött
Gör så här:
Börja med att smälta socker i en stekpanna, tillsätt sedan smöret och stek äpplena i detta.
Rör om försiktigt då och då.
När äpplena fått en fin stekyta tillsätt då den stötta kardemumman och mandelspånen och rör runt. Ta sedan av äpplena från spisen.
servera på våfflan tillsammans med vaniljglass