Kantarell och kyckling pasta med smak av salvia och basilika.

God förmiddag på er vänner. Ni kanske funderar på vad ni ska äta en söndag som denna…..Då kan jag tipsa om en kantarell och kyckling pasta som jag slängde ihop igår. Jag var i skogen en sväng med min hund Laban igår eftermiddag och fick då syn på några kantareller!!! Jag har faktiskt gjort det några gånger de senaste veckorna. Så skogen är nog full av dem för jag brukar inte hitta kantareller så ofta. Så när vi kom hem funderade jag på vad jag skulle hitta på och kom fram till att det fick bli Pasta med kantareller och lite kyckling och vad mer då……… Jo jag har ju lite örter ute på altan, så det är dax att göra slut på dem innan hösten tar dem. Så det fick bli lite basilika och salvia i också.

Kantarell och kyckling pasta med smak av salvia och basilika.

Ingredienser:

Pasta för 4 personer

700g kycklinglår

½ liter kantareller

½ kruka salvia (eller 1 msk torkad)

½ kruka basilika (eller 1 msk torkad)

1 st Schalottenlök

½ dl vit vin

3 dl grädde

Salt peppar

Pastavatten

Parmesan

Gör så här:

Koka valfri pasta enligt förpackningen.

Strimla kyckling. Haka löken och dela svampen i mindre bitar om det behöves.

Stek svampen och löken gyllene. Tillsätt kycklingen och stek i 3 minuter tillsätt vinet och koka in. Häll på grädden och koka tills kycklingen är klar. Tillsätt de hakade örterna och smaka av med salt och peppar.

Om du tycker den är för tjock späd med pasta vatten. Blanda i den kokta pastan. Vid servering riv över parmesan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar