Igår så hände det plötsligt. SOLEN tittade fram och värmde oss. man fick äntligen lust att starta grillen. Det var verkligen länge sedan. Dock hade jag inte så stor lust eller ork att göra så stor sak av det så det fick bli väldigt enkelt och lätt. kylen fick bestämma vad det skulle bli då jag heller inte ville åka till någon affär. men det blev väldigt gott om jag får säga det själv. Och SÅSEN tänker jag verkligen göra om, den var en lite improvisation av man tager vad man haver.
Grillad fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och fetaostsås.
700g fläskfilé
Valfrimarinad jag använde Santa maria allround
8st potatisar
3st morötter
6st rödbetor
2st rödlökar
Olivolja
Salt, peppar och timjan
Sås:
150g fetaost
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
1 msk citronsaft
½ msk honung
Salt och peppar
Gör så här:
Börja med att ta bort senor på fläskfilén och lägg den i marinaden ca 1 timma.
Skalla potatis, morötter och rödbetor. (jag behöll skalet på min potatis)
Skär dem i klyftor och lägg ner dem i en form. Lägg dem gärna var för sig då rödbetorna släpper en del färg. skär rödlöken i båtar och lägg dem överst i formen. Häl på oljan och kryddor. Sätt in i en ugn på 225 grader i 40–50 minuter. Eller tills rotfrukterna är klara.
Lägg ner alla ingredienser till såsen i en bunke och kör med en stavmixer till en slätt konsistens.