Pasta al ragu con cinghiale – ragu på vildsvin är fantastiskt gott en rätt som kommer i från Toscana i Italien. Man serverar ragun oftast med tagliatelle eller pappardelle. Ni får inte avskräcka er att den tar lång tid att göra. När ni väl blandat i hopp allt, klarar sig grytan själv på spisen ni behöver bara röra några gånger i den under tiden som den puttrar på i sin takt. Otroligt gott långkok som passar perfekt som en höst helgmiddag.
Vildsvins ragu.
700 g vildsvinsfärs
1–2 morötter
1 gul lök
1–2 selleristjälkar
1–2 vitlöksklyftor
2 dl vittvin
2 msk tomatpuré
1 msk rosmarin
1 msk timjan
2 msk vilt eller ox fond
2 st lagerblad
1 burk krossade tomater
2–3 dl vatten
½ olivolja
2 msk smör
Gör så här:
Finhacka grönsakerna och riv vitlöken. Stek i smör några minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och stel i ytterligare någon minut. Tillsätt olivolja och vildsvins färsen och bryn. Tillsätt vin, krossade tomater, fond, Lagerblad och örterna. Koka upp och sjud i 1 ½ – 2 timmar. Späd med vattnet under tiden så ragun inte blir för torr.
Servera med tagliatelle eller pappardelle och riven parmesan