Vildsvinsragu
Vildsvinsragu.
Vildsvinsragu.

Pasta al ragu con cinghiale – ragu på vildsvin är fantastiskt gott en rätt som kommer i från Toscana i Italien. Man serverar ragun oftast med tagliatelle eller pappardelle. Ni får inte avskräcka er att den tar lång tid att göra. När ni väl blandat i hopp allt, klarar sig grytan själv på spisen ni behöver bara röra några gånger i den under tiden som den puttrar på i sin takt. Otroligt gott långkok som passar perfekt som en höst helgmiddag.

Vildsvins ragu.

700 g vildsvinsfärs

1–2 morötter

1 gul lök

1–2 selleristjälkar

1–2 vitlöksklyftor

2 dl vittvin

2 msk tomatpuré

1 msk rosmarin

1 msk timjan

2 msk vilt eller ox fond

2 st lagerblad

1 burk krossade tomater

2–3 dl vatten

½ olivolja

2 msk smör

 Gör så här:

Finhacka grönsakerna och riv vitlöken. Stek i smör några minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och stel i ytterligare någon minut. Tillsätt olivolja och vildsvins färsen och bryn. Tillsätt vin, krossade tomater, fond, Lagerblad och örterna. Koka upp och sjud i 1 ½ – 2 timmar. Späd med vattnet under tiden så ragun inte blir för torr.

Servera med tagliatelle eller pappardelle och riven parmesan

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar