Kyckling i cidersås.

Kyckling i cidersås

Innehåller annonslänkar

God förmiddag kära vänner. Idag var det en kylig morgon. Men hej och hå nästa vecka blir det flera plusgrader till och med upp till 10 +. Då försvinner med all säkerhet snön för denna gången. Men den kommer säkert tillbaka. Det brukar ju vara så.

Dagens middags tips är en kycklingrätt med en sås av senap och cider.

Kyckling i cidersås
Kyckling i cidersås

Kyckling i cidersås

700 g kycklinglårfilé skuren i bitar

1 paket bacon, skuren i småbitar

1/2 purjolök, skivad

1msk grovkornig senap

2 tsk vetemjöl

1 msk kycklingfond

2 dl torr äppelcider

3 dl grädde

Salt och peppar

Smör

Gör så här:

Stek kyckling och bacon i smör, krydda. Ta ur stekpannan och lägg på ett fat. Stek purjon mjuk och strö på mjölet. Häll på äppelcider och grädde. Tillsätt senap och fond. Lägg i kyckling och bacon puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Kyckling i cidersås
Kyckling i cidersås
Kyckling i cidersås
Kyckling i cidersås

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar