Chokladrulltårta de lux

Något gott till söndags fikat kanske????

Den här godingen gjorde jag i torsdags och tog med till jobbet. Vi är några där som har fredags fika. lite för att sätta guldkant på livet och fira in helgen. Har ni också något speciellt ni gör för att fira in helgen på erat jobb.

Denna rulltårta är inte för någon som räknar kalorier. Den innehåller socker, smör, dulce de leche och Daim. Men väldigt gott blev det faktiskt

Choklad rulltårta de lux

3st ägg

1 dl socker

1 dl vetemjöl

½ dl potatismjöl

1 ½ tsk bakpulver

½ dl kakao

2 msk mjölk

Smörkräm

200g rumsvarmt smör

1 äggvita

1 dl socker

1 krm salt

1 burk dulce de leche

1 st dubbel Daim

Gör så här:

Sätt ugnen på 230 grader. Vispa ägg och socker till vit fluff. Sikta i de torra ingredienserna och blanda försiktigt. Vänd till sist i mjölken.

Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter. Ta ut och stjälp upp på en handduk med ett socker strött bakplåtspapper och låt svalna. Ta bort pappret. Är det svårt kan man pensla med lite kallt vatten på pappret

Smörkräm

Lägg äggvitan, sockret och saltet i en bunke över ett varmt vattenbad på spisen och vispa tills sockret har löst upp sig. Ta bort från spisen och vispa till en hård maräng. Tillsätt nu smöret lite i taget tills det blivit en fin och slätt kräm. Nu är det dags att blanda i dulch de leche och du avgör själv hur mycket du vill blanda i.

Bred ut smörkrämen på chokladbotten och strö över hackad Daim. Rulla nu försiktigt ihop med hjälp av bakplåtspappret.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar