Idag skiner faktiskt solen. Den är ju ganska så blygsam denna sommar. Men det resulterade i att jag faktiskt tog en tur i skogen denna morgon med Laban och vi hittade lite kantareller som nu ska rensas och ätas upp på något läckert sätt. Jag ska bara fundera ut vad de ska tillagas till så det återkommer jag med. Trattisarna torkar jag troligt vis.

Har ni ätit Tagliata någon gång? Väldigt gott och enkelt och lyxigt. Har ni inte gjort det så är det dax nu kanske. Det finns så många olika recept och variationer. jag har ett här. Jag kan tipsa om att man kan bytta ut pinjenötter mot solrosfrön det har jag gjort då jag inte hade några pinjenötter hemma. Men är man allergisk är det ett bra sätt att ändå få lite textur. Sen en annan väldigt bra sak är ju att det är billigare med solrosfrön och det kan ju vara bra att ha i åtanke när de flesta matvaror har ökat i pris.

Tagliata

600g flankstek

5st Jalapeño

½ gul lök

2dl majonnäs

½ dl ev. vatten

½ dl hakad koriander

Salt och peppar

Olivolja

200g små tomater

30g parmesan

80g rucola

50g pinjenötter eller solrosfrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 180gr. Dela Jalapeño och ta bort kärnorna, skiva löken. Lägg på en ugnsplåt och blanda med lite olivolja. Ställ in i ugnen 20–30 minuter.

Lägg jalapeño, lök, koriander i en mixer tillsammans med majonnäs och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar. Späd med lite vatten till rinnig konsistens.

Dela tomaterna på mitten. Lägg dem på en plåt med lite olivolja och salt. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Rosta pinjenötter eller solrosfrön. Grilla planksteken några minuter på varje sida och låt villa i 10 minuter. Skör köttet i tunna skivor.

Lägg rucola på ett fat och lägg på köttet, tomaterna, pinjenötter eller solrosfrön hyvlad parmesan och såsen.

Servera med ugnsbakad potatis.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar