Innehåller annonslänkar
Ojoj vad det stormade här igår. Det var ett riktigt höst oväder som drog förbi under kvällen och natten.
Trots höst känslan blev det en maträtt med smak av sommaren här hemma till kvällens middag. Det gäller att suga ut det som är kavar av sommaren tycker jag.
Trots höst känslan blev det en maträtt med smak av sommaren här hemma till kvällens middag. Det gäller att suga ut det som är kavar av sommaren tycker jag. Pinsa med nektariner, prosciutto och burrata.
Pinsa är en fantastisk god maträtt som går att variera precis som man vill. Men vad är pinsa….Pinsa är kan man säga något mellan ting mellan focacci och pitzza. Här i sverige är den ganska så ny. Man kan göra degen själv. Men då får man vara ute i god tid. Pinsa tar ganska lång tid på sig att jäsa ca 18 timmar. Pinsa har en rustik och mustig smak och det kommer av att den innehåller både vetemjöl, rismjöl och kikärtsmjöl och så klart av den långa jäs tiden.
Jag har köpt min pinsa färdig.
Innstagram veronicas_mat
Sätt ugnen på 200 grader
Klyfta 3 nektariner strö över kuber av smör ca 20 gram. Ringla över 2 msk honung. sätt in i ugnen 15 minuter. Rör efter halva tiden.
Rostats 2 msk pinjenötter i torr panna tills gyllene färg.
Höj ugnen till 250 grader
Blanda 1 dl cream fraiche med 1 dl riven mozzarella och 1 dl riven parmesan.
Bred ut på Pinsan grädda i ca 7 minuter.
Ta ut och toppa med nektarinerna. 6 skivor prosciutto och 1 st riven buratta strö över pinjenötterna.