Lax i dragon och purjolöksås

Lax i dragon och purjolöksås
Lax i dragon och purjolöksås
Lax i dragon och purjolöksås

Vi hinner med ett litet middagstips nu också tror jag. igår blev det lax här hemma hos oss. det är en rätt som jag fick hemma hos min mamma när jag var liten och som dess har lagats då och då, men som jag hade glömt av ett tag. Men nu var det dags och den är väldigt uppskattad av de som får äta den.

Lax i dragon och purjolöksås

Lax i dragon och purjolöksås

600 g lax

2 msk smör

2–3 msk dragon

1 st purjolök

5 dl crèmen fraiche

Salt och peppar.

Gör så här:

Skär laxen i kuber. Strimla purjolöken.

Smält smöret i en gryta tillsätt dragon och fräs i någon minut. Tillsätt purjolöken och stek tills den fått gyllene färg. Tillsätt crèmen fraichen och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg i laxen och låt puttra i 10–15 minuter.

Servera med pressad potatis och en sallad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar