Hallon och riocotta kaka med aranciata

Hallon och riocotta kaka med aranciata
Hallon och riocotta kaka med aranciata
Hallon och riocotta kaka med aranciata

God morgon och välkommen fredag. Veckans kanske sista arbetsdag. Jag kan kanske fresta er med en liten fredags kaka?? Det kanske ser kanske lite komplicerat ut? Med de ingredienserna, men den är super lätt att gör, man behöver inte ens en elvisp inte heller smälta något. Bara en bunke och en visp.

Hallon och riocotta kaka med aranciata
Hallon och riocotta kaka med aranciata

Hallon och riocotta kaka med aranciata

2 st ägg

2 ½ dl strösocker

1 burk ricotta

250 g vetemjöl

1 ½ dl aranciata (el apelsin Fanta)

1 dl olivolja

2 tsk bakpulver

1 apelsin

1 ask (200 g) hallon (spara 4-5 st till glasyren)

Glasyr

100g florsocker

4-5 halon

2-3 msk aranciata ( Fanta)

Gör så här:

Sätt på ugnenpå 180 grader. Vispa ihop ägg och socker tillsätt ricotta och blanda väl. Tillsätt aranciata och oljan. Sikta sen i vetemjöl och bakpulver bland slät med tex en slickepott. Vänd försiktigt i hallon och zest från apelsinen. Häll i en väl smord och bröad form. Sätt in i ugnen ca 40 minuter.

Prova gärna och så önskar jag att ni får en fantastisk dag. denna kakan får åka med till mitt jobb så att mina kolleger får smaka.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar