innehåller annons länkar
Nu har faktiskt första snön fallit.
Det är så fint och idag så ska vi till min storasyster och ha vårt årliga pepparkakas bak. Första gången var 1991 när hon och hennes man flyttat in i deras då helt ny byggda hus. Vi har lyckats få till det nästan varje år utom 2 gånger. 1 gång var jag au pair i USA så det gick ju inte då. sen hade vi covid och det året blev det inte av förklarliga själ. Först var det bara vi två sen har det kommit till barn sambos och barn barn……Vår mamma är också med på ett hörn. Det är hon som varje år gör degen efter mormors gamla recept.
Hos Cervera hittar ni många finna pepparkaks formar
Shepherds pie (Paj)
Shepherds pie (Paj)
600 g köttfärs
1 hacckad gul lök
1 gul lök, finhackad
100 g rotselleri riven
2 msk tomatpuré
1,5 msk kalvfond
2,5 dl vatten
salt och svartpeppar
Potatismos
1 kg mjölig potatis
1½ dl mjölk
2 msk smör
150 g riven cheddarost
salt och vitpeppar
Gör så här:
Fräs lök, morot och rotselleri.
Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut. Lägg i färsen och ge den lite färg. Häll i fond och vattensmaka av med salt och peppar.
Potatismos
Koka potatisen mjuka och färdiga. Slå av vattnet, låt dom ånga av och tryck sedan sönder i mindre bitar med hjälp av elvispen.
Värm mjölk och smör och slå det över potatisen, vispa samman till ett mos.
Rör ost, smaka av med salt och peppar.
Häll färsen i botten på en smord ugnsfast form och bred över potatismoset.
Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
Denna pyjamas hade ju passat perfekt för pepparkaksbaket……. ni hittar den hos Lindex