En skön och lugn men även en väldigt blåsig söndag. Vist är vädret väldigt konstigt? igår morse var det strax under -1 grad och idag var det 11+ grader. Det är ändå november. Men skönt att det inte är så kalt än ändå. Vintern lär ju ändå komma……..
Men vad säger ni en middag ska vi väl ha idag också. Igår blev det pasta med kalv köttbullar i tomatsås med smak av färsk salvia.
Följ mig på Instagram
Pasta med kalvköttbullar i tomatsås
4 port pasta
Köttbullar:
500 g kalvfärs
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
3 msk finhackad färsk salvia eller 1 msk torkad
1 citron (finrivet skal)
1 ägg
½ dl vispgrädde
1 msk kalvfond
Smör och olivolja till pannan
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
2 msk finhackad färsk salvia
Salt och svartpeppar
parmesan
Gör så här:
Blanda färs, salt, peppar, salvia, citronskal, grädde kalvfond och ägg. Arbeta ihop tills färsen håller ihop.
Forma bullar med vattensköljda händer. Bryn sedan bollarna i en Panna med smör och olivolja. Ta upp dem och lägg åt sidan.
Finhacka löken och vitlöken. Bryn i pannan samma panna som köttbullarna häll i de krossade tomaterna, grädde och fond. Låt puttra i 15 minuter. Lägg ner köttbullarna och låt dem bli varma. Blanda ner finhackad salvia smaka av med salt och peppar. Vänd ner nykokt pasta och riv över parmesan.