innehåller annonslänkar

Morotskakans dag.
Har ni kol på att det är morotskakans dag i dag. Den har precis som kanelbullens dag en alldeles egen dag. Morotskakans dag infaller den 3 februari varje år. Så då måste man liksom bara baka en morotskaka. Stakars oss som måste äta den……..
Jag skojade bara. Jag älskar verkligen morotskaka det är så gott. Den här som jag bakade i dag innehåller dessutom lite valnötter. Vilket får en god textur. Är man allergisk eller inte tycker om valnötter går det självklart att utesluta dem.

Morotskaka
4 ägg
4 dl Strösocker
4 dl vetemjöl
2,5 dl smält smör
6 dl rivna morötter
2 dl hackade valnötter
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Frostning:
300 g Philadelphia ost
2 dl florsocker
75 g smält smör
Zest från en lime
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och till sist vänd ner smör, morötter och valnötterna.
Häll i en bakplåtspappers kläd springform (24 cm). Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
Frostning. Vispa Philadelphia ost och florsocker tillsätt det smälta smöret och vispa till ett vitt fluff. Bred på när kakan har svalnat riv över limezest.

