Kladdkaka med dulce de leche-pannacott.

Kladdkaka med dulce de leche-pannacotta

Innehåller annons länkar

Kladdkaka med dulce de leche-pannacotta
Kladdkaka med dulce de leche-pannacotta

Denna kladdkakan är gudomligt god. Gjorde den i helgen till vårat årliga pepparkaksbak. Den fick tummen upp både av de små och stora. Jag har gjort den extrastor då vi är många. Men du kan halvera receptet om du vill ha en form som är 22-24 cm.

Idag har jag faktiskt en semester dag då jag tänkte “jula” lite. Få lite jul stämning här hemma med lite mys och julbak. Recept på det jag bakar kommer sen. Så då får ni gärna komma till baks och titta.

Kladdkaka med dulce de leche-pannacotta

(Stor 14-16 bitar)

Kladdkaka med dulce de leche-pannacotta (Stor 14-16 bitar)

200 g smör

3 dl strösocker

2 dl brunt farinsocker

2 krm vaniljpulver

4 ägg

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 krm salt

dulche de leche pannacotta

3 gelatinblad

1 burk karamelliserad mjölk, (dulche de leche (397 gram))

5 dl grädde

0,5–1 tsk flingsalt (om man vill)

Gör så här:

Kladdkaka:

Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).

Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.

Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljpulver, ägg, vetemjöl, kakao och salt. Blanda ihop bara precis till det gått ihop till en jämn smet.

Täck botten av formen (26-28 cm) med bakplåtspapper. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 -20 minuter.

Ställ kladdkakan i kylskåpet medan du förbereder pannacotta-toppingen.

dulche de leche pannacotta:

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i minst 10 min.

Värm upp grädden i en kastrull på spisen, och ta den från värmen precis när den börjat koka.

Rör ner den karamelliserade mjölken, och rör om med en visp tills den har löst sig.

Rör ner gelatinbladen. Tillsätt sedan saltet och rör ut det.

Låt smeten stå tills den svalnat något, men rör om då och då så att den inte stelnar.

Häll pannacottan över kladdkakan i formen och ställ tillbaka i kylskåpet så att pannacottan får stelna.

Pannacotta-toppingen stelnar redan efter 3-4 timmar men smakar som bäst om den får stå längre gärna över natten. Garnera med bär

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar