Nu är februari här….

Kall jästa frallor

innehåller annonser

God morgon

Efter en vecka då frukosten bestått av kvarg och hallon kände jag faktiskt för nybakade frallor till frukost. Så igår kväll blandade jag ihop en deg som fick kall jäsa i kylen över natten. Det är verkligen smidigt. Det bara att baka ut när man vaknar och medans ugnen värms hinner man med en morgon runda med Hunden ( Laban). Sen är det bara att njuta av varma frallor i soffan framför tvn.

God morgon
God morgon

Januari försvann i ett ju hej. Jag tycker vanligtvis att januari är en väldigt seg och tråkig månad. Men nu försvann den väldigt fort, skönt tycker jag. Nu går vi fram med stora steg mott våren. Det märker vi då det faktiskt är ljusare ute. Solen kommer upp tidigare och dagarna blir sakta längre. Det är inte mörkt längre när man går från jobbet. I går såg jag faktiskt till och med en tuff liten härlighet som vågat sig fram.

Vår
Vår

Kall jästa frukost frallor

Kall jästa frallor
Kall jästa frallor

Kall jästa frukost frallor

25 g jäst

5 dl kalt vatten

1 msk honung

1/2 dl rapsolja

2 tsk salt

10–11 dl vetemjöl special

Gör så här:

Lös upp jästen i vattnet tillsätt salt, honung och olja.

Blanda i mjölet. Det ska vara klibbigt. Låt jäsa i en bunke med plast över natten i kylen (8-10 timmar).

Ta fram och forma till ca 10 st bullar. Satt ugnen på250 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.

Låt dem svalna på galler.  

Kall jästa frallor
Kall jästa frallor

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar