Biff Rydberg med senapskräm.

Innehåller annonslänkar

Såg ni på Mello igår? Nu har det dragit igång…… Jag vet inte vad jag tycker om det egentligen. Jag tycker det är lite långdraget. Brukar börja se på det, men sen tröttnar jag och det brukar bli att man ser i efterhand och snabbspolar. Sen blir det lite av en cirkus när de tar med artister som egentligen inte är Sångare…. Säger inte något mer om det. Host, host…..pinsamt.

Lite mat blev det i alla fall igår också. Det är något som är säkert iallfall

Här blev det Biff Rydberg.

Biff Rydberg med senaps kräm.
Biff Rydberg med senapskräm.
Biff Rydberg med senapskräm.
Biff Rydberg med senapskräm.

Biff Rydberg med senapskräm.

10 potatisar

600 g oxfilé

½ dl smör

3 msk olja

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

3 gula bananschalottenlökar

persilja

Senapskräm

1 dl crèmefraiche

1 msk fransk senap

1 tsk honung

Salt och peppar

Gör så här:

Skala och skär potatisen i ca 1 cm stora tärningar. Skölj potatisen i kallt vatten för att bli av med all stärkelse, och låt rinna av i ett durkslag.

Putsa och skär köttet i ca 2 cm stora tärningar.

Hetta upp halva mängden smör och olja i en stekpanna och stek potatisen på medelvärme tills den är mjuk inuti. Salta och peppra.

Skala och finhacka löken och stek den mjuk och blank i lite smöret. Löken ska få lite färg, men inte bli helt brun.

Krydda köttet med salt och peppar och stek köttet i resterande mängd smör och olja så att det får en fin och gyllene stekyta och är rosa inuti.

Senapskräm: Blanda crèmefraiche, senap och honung. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp på serveringsfat och strö över hakad persilja.  Servera med senapskrämen.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar