Mozzarella fyllt kycklingbröst inlindad i prosciutto.

Mozzarella fyllt kycklingbröst inlindad i prosciutto.

Innehåller annonslänkar

Mozzarella fyllt kycklingbröst inlindad i prosciutto.
Mozzarella fyllt kycklingbröst inlindad i prosciutto.

Tittar in för att komma med lite middagstips till den som fortfarande fundera på lördagens mat.

Mozzarella fyllt kycklingbröst inlindad i prosciutto.

4 kycklingbröstfiléer

1st mozzarella

8 skivor prosciutto skivor

Salt och peppar

Smör att steka i

Sås:

I tsk timjan

½ dijon senap

2 dl grädde

½ tärning hönsbuljong

Salt o peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Dela mozzarellan i 4 skivor. Gör en ficka längs med kycklingbröstet och stoppa in en skiva mozzarella. Salta och peppra. Linda in varje bröst i två skivor prosciutto skivor stek sen med skarven ner i smör. Stek några minuter på varje sida. Lägg över i ugnsfast for och låt gå klart i ugnen ca 15 minuter. Tiden kan variera beroende på kycklingbröstets storlek.

Sås använd samma panna som du stekte kycklingen i. Blanda i Dijonsenap och timjan. Häll på grädde och lägg i buljongtärningen. Låt puttra några minuter och smaka av med salt o peppar. Servera med valfritt tillbehör

Mozzarella fyllt kycklingbröst inlindad i prosciutto.
Mozzarella fyllt kycklingbröst inlindad i prosciutto.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar