Innehåller annonslänkar
Har ni en fläskfilén liggandes i kylen och som ni inte har bestämt vad ni ska göra med i kväll? Då har jag ett för slag som ni kan laga till kvällens middag. Fläskfilé provencale med vitlökssmör. Denna rätt är faktiskt väldigt god. Det är väldigt trevligt att servera på ett fat som man sätter i mitten på bordet så kan alla ta det dem själva vill.
Fläskfilé provencale med vitlökssmör.
600 g fläskfilé
2 msk smör till stekning
salt och peppar
Ugnsstekt potatis
800 g potatis, fast sort
50 g smör
Vitlökssmör
100 g smör, mjukt
2 vitlöksklyftor
2 msk finhackad persilja
Salt och svartpeppar
200g små tomater
Gör så här:
Putsa filén och bryn den i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg filén på en ugnsfast form. Stek klart filén i ugnen i 175° till en innertemp på 70°, ca 20 min.
Potatis: Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Stek dem i omgångar i smör. Lägg dem på en plåt. Salta låt gå klart mitt i ugnen i 225°, ca 30 min.
Vitlökssmör: Mosa samman smör, pressad vitlök, persilja, salt och peppar.
Skiva filen och lägg den ovanpå potatisen. Klicka ut smöret på köttet. Lägg tomaterna vid sidorna. Värm i ugn i 225° i 10 min.
Servera med bacon inlindade gröna bönor