Risotto med champinjoner och svartkål.

Risotto med champinjoner och svartkål

innehåller annonslänkar

Risotto med smörstekta champinjoner och svartkål tillsammans med ett glas rött det är en njutning och sätter verkligen guldkant på livet. Jaja risotto denna vecka också…… Men varför inte när det är så gott. Kan man äta potatis flera gånger i veckan kan man väl äta risotto flera gånger i veckan……Det tycker i alla fall jag.

Jag fick en del risotto över så det kommer självklart en variant på risotto också. Ev. imorgon så håll utskick.

Risotto med champinjoner och svartkål
Risotto med champinjoner och svartkål

Risotto med champinjoner och svartkål

400 g champinjon

4 stjälkar svartkål

1 vitlöksklyftor

smör

olivolja

ca 1,4 liter kycklingbuljong el grönsaksbuljong (varm)

1 schalottenlök

4 dl risotto ris

2 dl torrt vitt vin

2 dl riven parmesanost

50 g smör

salt och svartpeppar

Gör så här:

Skiva och fräs champinjonerna i smör och lägg åt sidan. Skiva ner svartkålen, stek den i smör tillsätt finhackad vitlök och fräs med någon minut utan att den tar färg.

Finhacka lök och fräs i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt riset. Blanda och stek den glansig i en minut. Häll i vinet och låt koka in i riset.

Häll på 6 dl av den varm buljong och låt sakta koka in. Rör om nästan hela tiden och späd med buljongen tills riset är mjukt med en liten kärna av tuggmotstånd. Tillsätt hälften av svampen efter 15 minuter.

Blanda i riven parmesan och smör. Rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Servera risotton direkt med resten av svampen och svartkålen och ev extra parmesan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar