Innehåller annonslänkar
Risotto är ju så gott. För var jag en som trodde det var svårt att göra risotto. Men jag har verkligen ändrat mig. Visst det krävs att man står vid spisen och har koll och rör och rör. Man ska ju även ha i lite saker också. Men svårt. Nää det är det faktiskt inte.
Man kan ju även variera denna fantastiska rätt på hur många olika sätt som helst. Men du kommer att upptäcka att grunden är egentligen den samma varje gång man gör den. Man tillsätter bara lite olika smaker och tillbehör. Så tveka inte gör risotto för det är så gott.
Denna gången gjorde jag en Risotto med smak av citron, räkor och dill.
Här hittar ni ett till recept på risotto. veronicasmat.se
Risotto med smak av citron, räkor och dill.
2 schalottenlökar
1 dl olivolja
3 dl Arborioris eller Carnaroliris
2 dl torrt vitt vin
1 liter vatten
2 msk kycklingfond eller grönsakfond
2 dl Parmesan finriven
25 g smör
1 st citron Zest
Salt och svartpeppar
½ kruka dill
4 dl räkor
Gör så här:
Koka upp vattnet och fonden i en kastrull och håll den varm.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk, utan att den tar färg, i olivolja.
Vänd ner riset, rör tills riset blandat sig väl med löken och känns torrt.
Det tar 1–3 minuter beroende på mängden ris.
Häll på vinet och låt det ånga bort helt det tar ca 1–2 minuter.
Tillsätt den varma buljongen. Börja med 5–6 dl,
Sänk värmen något.
Risotton skall koka lugnt du behöver röra om ofta. Späd med buljongen tills riset känns al dente det tar ca 17-20 minuter
Tillsätt finriven parmesan och smör. Rör ihop och smaka av med citronzest från 1 citron, salt och svartpeppar.
Toppa med dill och räkor.