Arancini – friterade risottobollar

Arancini – friterade risottobollar

innehåller annonslänkar

God morgon på er vänner. Nu så ska ni få ett gott recept på något som vi troligtvis inte äter så ofta och särskilt inte om man inte lagar risotto och inte om man lagar risotto så det blir kavar något. Rätten heter Aranchini.

Aranchini
Aranchini

Arancini är en maträtt som kommer i Italien och närmare bestämt från Sicilien. Arancini är friterade bollar av ris, Risotto) och de är fyllda med till exempel kött, mozzarella, skinka eller svamp. Namnet kommer sig av att de liknar små apelsiner.

Jag har fyllt dem med min Salsiccia bolognese färs. salsiccia-bolognese Men det går att fylla med din favorit färs. Tänk bara på att den inte ska vara för blöt. men det går att fylla men strimlad skinka och mozzarella också.

Aranchini
Aranchini

Arancini – friterade risottobollar

4 port kall risotto

1 ägg

1 dl Vetemjöl

2 dl Ströbröd

1 l Rapsolja

Fyllning:

Ca 2 dl köttfärssås (kall överbliven). (Jag använde min Salsiccia bolognese som jag fått över)

1 boll mozzarella

Eller

100 g skinka hackad

1-2 bollar mozzarella

Gör så här:

Nu formar man arancini så här:

Lägg 1 rågad matsked ris i ena handflatan och använd sedan fingrarna och tummen för att forma det till en ihålig skål.

Placera cirka 1 tesked av köttfärsfyllningen i mitten och 1 till 2 små kuber av tärnad färsk mozzarella, Stäng sedan försiktigt riset runt fyllningen för att bilda antingen en rund bollform ev med lite mer ris och tryck ihop. Krama bollen igen som en snöboll, lägg åt sidan och fortsätt att göra resten tills riset är slut.

Vispa ihop äggen till paneringen, så rulla dem först i mjöl, sen i de vispade äggen och sist i ströbröd, försiktig så de inte går sönder.

Värm upp i en stekpanna ganska mycket olja. Stek arancinin några åt gånger, använd ett par matskedar för att rulla dem försiktigt i stekpannan, tills de blir vackert gyllenfärgade runt om. Låt dem droppa av på hushållspapper. (Byt ut oljan när det börjar bli bränd av ströbrödet). Du kan varm hålla dem i ugnen till du ska servera dem.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar