Ugnsbakad stracchino och tomater.

Ugnsbakade tomater och stracchino

Innehåller annonslänkar

Har ni hört talas om stracchino? Det hade inte jag gjort tills bara för någon vecka sen. Stracchino är en bredbar färskost. Den är lite syrlig och har en mild smak. Denna rätt svängde jag ihop igår. En förrätt eller ett tilltugg om man så vill. Ja bakade stracchinon i ugnen med tommater. Den är så enkel att svänga ihop och jag kommer definitivt att göra den igen. Man skulle definitivt även kunna ha pasta till och då blir det en middag som helt klart slår det mesta.

Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Ugnsbakade tomater och stracchino
Ugnsbakade tomater och stracchino

Ugnsbakade tomater och stracchino

300 g småtomater

1 paket stracchino

1 röd lök

3 vitlöksklyftor

½ kruka Basilika

½ kruka timjan

1 dl olivolja

Salt och svartpeppar

Ugnsbakade tomater och stracchino
Ugnsbakade tomater och stracchino

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva rödlöken, hacka vitlöken och dela tomaterna på mitten. Lägg stracchinon i mitten på en ugnsform. Lägg tomater, lök och vitlöken runt om. Ringla över olivoljan och hacka över basilika och timjan. Avsluta med att salta och ta några tag med pepparkvarnen. In i ugnen 25–30 minuter. Ta ut formen och rör runt lite servera med lite bröd.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar