Rostas filé med grönpepparsås och skosnöre potatis.

Rostas filé med grönpepparsås och skosnöre potatis

Innehåller annonslänkar

Hej alla ni där ute. Har ni kanske gjort er första dag på jobbet idag. Eller har ni som jag en vecka till eller mer? Några kanske till och med började sin semester idag. De sista dagarna har jag inte gjort så mycket. Det blir ju en hel del OS nu. Men det är riktigt kul att titta på tycker jag. Så roligt att det går bara för en del. I helgen var det riktigt spånande. Guld igen till Sara och ett helt fantastiskt silver till Möregårdh. I kväll håller vi tummarna för Duplantis.

Jo jag har även varit och hämtat ut ett packet från Lindex. Jag had glömt av att jag beställt där förra helgen när det var rea. Alltid kul att få lite nya kläder. eller få och få :). Jag ska snart packa upp och se om det är det jag förväntade mig.

inköp
inköp

Ni ska ju såklart få ett litet middags tips också. Har ni hört talas om skosnöre potatis?? Det amerikanska namnet är shoestring potatoes. Det kommer av att det set ut som nystan av skosnören. Andra namn är även pommes pinnes eller tändstickspotatis.

Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Rostas filé med grönpepparsås och skosnöre potatis
Rostas filé med grönpepparsås och skosnöre potatis

Rostas filé med grönpepparsås och skosnöre potatis

600 g rostas filé

6–8 fasta potatisar

1 msk grönpeppar

1 msk grönpeppar i lag

1 msk kalvfond

½ msk soja

1 msk balsamvinäger

4 dl vispgrädde

Salt och peppar

 Lite färsk timjan

2 vitlöks klyftor

Smör

6 dl Olja

Gör så här:

Strimla potatisen tunt med en mandolin, skär sen tunna strimlor likt skosnören.

Lägg dem i en skål med kalt vatten tills det är dags att fritera dem.

Salta och peppra köttet runt om. Bryn i en panna tills fin färg låt vitlöksklyftorna och timjan steka med. Låt köttet gå klart i ugnen som du vill ha det. 125 grader. För medium ca 15 minuter (53 grader). Låt köttet villa ca 10 minuter innan du skär upp i skivor

Sås: Mortla den torra grönpepparn, lägg dem tillsammans med den inlagda i stekpannan som köttet stektes i och fräs i någon minut. Tillsätt grädde, kalvfond, soja och balsamvinäger låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar

Potatisen: Slå av vattnet och torka potatisen i en ren handduk. Heta upp oljan i en kastrull till 160–170 grader. Fritera potatisstrimlorna i 5–7 minuter. Dela upp dem och fritera i omgångar. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.

Jag serverade med smörstekta kantareller.

Rostas filé med grönpepparsås och skosnöre potatis
Rostas filé med grönpepparsås och skosnöre potatis

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar