Innehåller annonslänkar
Hösten är ju här så varför inte köra på en massa maträtter med svamp tema. Det gäller ju att passa på. så här kommer en pastarätt med bl.a trattkantareller och lite annat gott så som lövbiff och ädelost.
Följ mig gärna på instagam veronicas_mat
Pasta med lövbiff och trattkantareller
4 portioner pasta
200 gram lövbiff
1 paket bacon
200 gram kantareller
1 st schalottenlök
3 dl grädde
1 msk ox fond
1 msk sherryvinäger
1 dl ädelost i tub
1 dl pastavatten
hackad persilja 2 matskedar
salt
vitpeppar
2 msk smör
Gör så här:
Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen. Spara lite pastavatten
Hacka och stek baconet och ställ åt sidan. Stek kantarellerna i en klick smör och salta och peppra lite lätt, ställ även dessa åt sidan.
Strimla lövbiffen och stek i resterande av smöret tillsammans med den hackade löken. Salta och peppra.
Tillsätt baconet och kantarellerna i stekpannan med oxfilén. Tillsätt sherryvinäger samt grädde, fond och ädelosten. Rör om och låt puttra ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt pastan och späd ev med pastavattnet. Strö över den hackade persiljan och servera.