Innehåller annonslänkar
Nu går det ganska fort mot hösten. Eller fort och fort vi är ju enligt kalendern en bra bit in redan. men vi har ju haft nästintill sommar fram tills nu i alla fall. Ser man på naturen så kommer den sig allt närmare. Träden blir gulare och gulare.
Men det är lite mysigt med hösten kan jag tycka…… Vi kan tända lite ljus när mörkret kommer tidigare på kvällen. En annan sak är att svamparna fortsätter dyka upp i skogen. Nu är det läge för trattkantarellerna.
Visste ni att det finns över 10 000 svampar i Sverige. Men det är bara drygt 100 som är ätliga. Här kommer ett recept på en Mustig trattkantarellsoppa.
Följ mig på gärna instagram veronicas_mat
Trattkantarellsoppa
1 l trattkantareller
2 msk smör- + 2 msk
1gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk sherryvinäger
5 dl vatten
4 dl vispgrädde
3 msk kycklingfond
1 msk timjan finhackad
Salt och svartpeppar
Garnering: krutonger, bacon och timjan
Gör så här:
Rensa svampen. Stek den i 2 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med salt.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i 2 msk smör i en gryta. Tillsätt vinäger och låt det koka in i löken.
Tillsätt svamp, vatten, fond och timjan. Låt småkoka under lock ca 5 min.
Häll grädden i soppan och mixa slätt med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med krutonger, bacon och timjan.