Dillkyckling

Innehåller annonslänkar

Jag måste bli bättre på att uppdatera er med recept……Hm du kommer det några under dagen i stället. Så kanske hittar ni något som ni gillar och vill laga idag eller under kommande vecka.

Först ut är en Dillkyckling. Det är en version på Dillkött. Dillkött lagas ju traditionellt på Kalvkött. Men med kyckling går det så mycket fortare och är även billigare. Men det är minst lika gott.

Dillkyckling
Dillkyckling
Dillkyckling
Dillkyckling

Dillkyckling

600 g Kycklingfilé

2 morötter

1 liten purjolök

7 dl vatten

½ kruka dill

3 msk Kycklingbuljong

2 lagerblad

8 kryddpepparkorn

2 dl Vispgrädde

2 msk smör

1 ½ msk ättika

1 ½ msk socker

2 msk vetemjöl

Salt och peppar

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna i munstora bitar. Skala och slanta morötterna. Skär purjolöken i centimeterbreda bitar. Bryt av de grövsta stjälkarna från dillen. Hacka resten av dillen. Koka upp vatten, kryddpeppar och lagerblad. Lägg i kycklingen och dillstjälkarna. Låt koka några minuter och skumma av ytan med en sked. Tillsätt morötter, purjolök, och fonden låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Lyft ur kycklingen, morötter och purjolöken på ett fat. Plocka bort dillstjälkarna, pepparkorn och lagerblad och släng dem. Tillsätt grädde, smör, ättika och socker. Koka upp och red av med vetemjöl utspätt i en skvätt vatten till önskad konsistens. Blanda i hackad dill. Tillsätt kycklingen, morötterna och purjolöken. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera med kokt potatis.

Dillkyckling
Dillkyckling
Dillkyckling
Dillkyckling

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar