Innehåller annonslänkar
Detta fantastiskt goda recept hittade jag faktiskt när jag googlade runt lite. Tror det var av Jenny Walldén. Jag tänker inte säga så mycket mer än att jag tycker faktiskt att ni ska prova. jag tänker i alla fall göra denna rätt flera gånger till för den var riktigt god och smakrik. Så prova Kyckling med primörer kanske redan idag.

Kyckling med primörer.
700 g kycklinglårfilé
1 knippe färsk lök
1 knippe morot
250 g grön sparris
4 klyftor vitlök, finhackade
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
2 msk misopasta
1 tsk torkad dragon
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
olivolja, till stekningsmör, till stekning
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
Lägg potatis i en ugnsform och ringla på olivolja, salta och peppra. Rör om och rosta i ugnen i 25 minuter.
Skär varje kycklinglårfilé i 3 delar. Stek dem i en tjockbottnad gryta med smör tills gyllene runtom. Lägg över på ett fat och ställ vid spisen.
Skär av stjälken på löken. Skär löken i kvartar och stjälkarna i 5 cm stora bitar. Skiva de mest gröna delarna i tunna skivor och spara till garnering. Halvera morötterna på längden. Skär av de trådiga bottnarna på sparrisen och dela sen i 5 cm stora bitar.
I samma gryta som du stekte kycklingen i, stek lök i smör så den får lite fin färg, lägg ned morötterna. Lägg i vitlök och låt fräsa med i någon minut. Häll i grädde och crème fraiche och låt koka upp. Späd eventuellt med lite vatten under koktiden så grytan inte kokar torrt. Låt koka tills morötterna är lite mjuka, ca 8-10 minuter.
Lägg i misopasta, dragon, dijonsenap och honung, rör om. Lägg sedan i sparris och den stekta kycklingen som får puttra med i 2 minuter.
Smaka av med ev mer miso, dragon, dijon, honung samt salt och peppar. Strö på det gröna från löken och servera din goda gryta med den rostade potatisen.


