Innehåller annonslänkar
Nu är det ju verkligen högsäsong för rabarber så nu blir det paj med smak av mandel. jag har bytt ut en del av vanligt vetemjöl till mandelmjöl samt strött över lite flagad mandel. Det blev så gott. så här kommer receptet på Rabarberpaj med smak av mandel.
Följ mig gärna på Instagram veronicas_mat

Rabarberpaj med smak av mandel.
Ingredienser:
4-5 stjälkar rabarber
3 msk strösocker
ca 0,5 tsk kanel
Smuldeg:
2 dl mandelmjöl
1,5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl flagad mandel
2 msk socker
Servering:
Vaniljsås el vaniljglass
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Skölj och skala rabarbern. Skär rabarbern i ca 1 cm tjocka skivor. Sprid ut dem i en ugnsform. Strö över socker
Blanda ihop mandelmjöl, vetemjöl, socker vaniljsocker.
Tillsätt smöret i tunna skivor eller mindre bitar och finfördela det till en smulig deg. Fördela över rabarberna. Strö över socker och flagadmandel
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Rabarbern ska vara mjuk och smuldegen ska få lite färg utan att bli bränd.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass

