Rabarberpaj med smak av mandel.

Rabarberpaj med smak av mandel.

Innehåller annonslänkar

Nu är det ju verkligen högsäsong för rabarber så nu blir det paj med smak av mandel. jag har bytt ut en del av vanligt vetemjöl till mandelmjöl samt strött över lite flagad mandel. Det blev så gott. så här kommer receptet på Rabarberpaj med smak av mandel.

Rabarberpaj med smak av mandel.
Rabarberpaj med smak av mandel.

Rabarberpaj med smak av mandel.

Ingredienser:

4-5 stjälkar rabarber

3 msk strösocker

ca 0,5 tsk kanel

Smuldeg:

2 dl mandelmjöl

1,5 dl vetemjöl

3 msk strösocker

2 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl flagad mandel

2 msk socker

Servering:

Vaniljsås el vaniljglass

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Skölj och skala rabarbern. Skär rabarbern i ca 1 cm tjocka skivor. Sprid ut dem i en ugnsform. Strö över socker

Blanda ihop mandelmjöl, vetemjöl, socker vaniljsocker.

Tillsätt smöret i tunna skivor eller mindre bitar och finfördela det till en smulig deg. Fördela över rabarberna. Strö över socker och flagadmandel

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Rabarbern ska vara mjuk och smuldegen ska få lite färg utan att bli bränd.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass

Rabarberpaj med smak av mandel.
Rabarberpaj med smak av mandel.
Rabarberpaj med smak av mandel.
Rabarberpaj med smak av mandel.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar