Innehåller annonslänkar
Det får bli ett rabarberpaj recept till. En helt vanlig smulpaj utan konstigheter så ett recept på Vanlig rabarberpaj kommer här.

Rabarberpaj
150 gram kallt smör eller margarin
3/4 msk socker
3,5 dl vetemjöl
1 krm salt
4-5 stjälkar rabarber
3 msk socker
+2-msk till topping
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Skölj och skala rabarbern. Skär rabarbern i ca 1 cm tjocka skivor. Sprid ut dem i en ugnsform. Strö över socker
Blanda ihop vetemjöl och socker.
Tillsätt smöret i tunna skivor eller mindre bitar och finfördela det till en smulig deg. Fördela över rabarberna. Strö över lite socker
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Rabarbern ska vara mjuk och smuldegen ska få lite färg utan att bli bränd.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass

