Rabarberpaj

Innehåller annonslänkar

Det får bli ett rabarberpaj recept till. En helt vanlig smulpaj utan konstigheter så ett recept på Vanlig rabarberpaj kommer här.

Rabarberpaj
Rabarberpaj

Rabarberpaj

150 gram kallt smör eller margarin

3/4 msk socker

3,5 dl vetemjöl

1 krm salt

4-5 stjälkar rabarber

3 msk socker

+2-msk till topping

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Skölj och skala rabarbern. Skär rabarbern i ca 1 cm tjocka skivor. Sprid ut dem i en ugnsform. Strö över socker

Blanda ihop vetemjöl och socker.

Tillsätt smöret i tunna skivor eller mindre bitar och finfördela det till en smulig deg. Fördela över rabarberna. Strö över lite socker

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Rabarbern ska vara mjuk och smuldegen ska få lite färg utan att bli bränd.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass

Rabarberpaj
Rabarberpaj
Rabarberpaj
Rabarberpaj

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar